Gezondheidscentrum te Middelburg

In samenwerking met Bouwbedrijf Boogert hebben we de opdracht gekregen voor de technische installaties in het nieuw te realiseren gezondheidscentrum te Middelburg.

De complexiteit van dit project zit in het feit dat het is opgebouwd uit verschillende aangekochte panden. Hierdoor is er een enorme diversiteit aan hoogten en constructieve balken aanwezig. Daarnaast is er een zeer korte doorlooptijd in de uitvoering. Voor de aanvang van het project is door middel van een 3D totalstation het bestaande gebouw in kaart gebracht en omgezet naar een werkbaar IFC model voor het werken in BIM.

We hebben gekozen om de installaties uit te werken in BIM om de kruisingen van installaties te voorkomen voor alle E, B, S en W disciplines. Met name voor de leidingwegen. Hierdoor zijn de fouten zoals clashes met balken die in de weg zitten vermeden. Op deze wijze hebben we BIM ingezet voor een herhuisvestingsproject. Door middel van slimme systemen zoals 3D totalstation is het mogelijk om in korte tijd een zeer nauwkeurig IFC model krijgen en hiermee snel en zorgvuldig aan het werk.

Werk mee aan projecten die er toe doen

× Direct contact via WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday